Meer weten?

Inleiding

45 minuten voor elke operavoorstelling kan je in onze foyer terecht voor een gratis inleiding door één van onze dramaturgen; een ideale last-minute voorbereiding.

Beelden

Hoewel de meeste producties in de Vlaamse Opera nieuw zijn (dwz: ze worden vanaf nul opgebouwd), proberen we toch beeldmateriaal te publiceren om je een idee te geven van hoe de voorstelling eruit zal zien. Vanaf drie weken voor voor de première kan je repetitiefoto’s vinden op de pagina van de voorstelling, vanaf één week vooraf ook videomateriaal en vanaf de première beelden van de voorstelling zelf. Hou dus zeker de website in de gaten als je van plan bent naar een voorstelling te komen!

Activiteiten

De Vlaamse Opera wil een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Daarom organiseren we naast opera’s en concerten ook talrijke verbredende en verdiepende activiteiten, zowel voor de beginnende operaliefhebber als voor de gevorderde kenner. Zo organiseren we operacursussen, organiseren we ontmoetingsmomenten met regisseur en cast, laten we je een kijkje nemen achter de schermen en maken we regelmatig de overstap naar andere disciplines. Bekijk het PLUS-programma in ons seizoensoverzicht of in de kalender om het volledige aanbod te bekijken.

Magazine

Het Magazine Vlaamse Opera Nu! biedt achtergronden, interviews en inspiratie bij je operabezoek. Het magazine verschijnt tweemaandelijks en is volledig gratis te verkrijgen. Je kan een exemplaar vinden in het bespreekbureau, in de inkomhal van de Vlaamse Opera of je kan hem via de post ontvangen. Schrijf je in via het inschrijfformulier en je vindt binnenkort een exemplaar in je bus.

Shop

Cd ’s en dvd ’s die inhoudelijk gerelateerd zijn aan de operavoorstellingen worden verkocht in het bespreekbureau en bij voorstellingen. De regisseurs, dirigenten en afdeling dramaturgie maken altijd een kritische selectie, waarvan je meer informatie terugvindt op de pagina van elke voorstelling.

Programmaboek

Het programmaboek is een mooi vormgegeven infoboek over elke opera of concert. Je vindt er zowel een korte ‘instap’, die je wegwijs maakt in de materie, als ernstige reflecties over de thema ’s waarop de productie focust. En last but not least: het bevat het volledig tweetalige libretto van de opera.

Programmaboeken zijn te koop vanaf 10 dagen voor de première in het bespreekbureau en voor en tijdens de voorstellingen in de inkomhal. Je kan ook een abonnement nemen op programmaboeken, zodat je ze steeds vooraf thuis toegestuurd krijgt. Klik hier om programmaboeken aan te vragen.