10 jaar gratis opera voor Ria Ruytjens

Geplaatst op 3 dec 2010

10 jaar gratis opera voor Ria Ruytjens

De voorbije week, van maandag 6 tot donderdag 9 december, stelden een aantal Klara-presentatoren in het ochtendprogramma Espresso dagelijks een vraag over opera. Op donderdag volgde ook nog een pittige schiftingsvraag om een ex aequo te vermijden: ‘Hoeveel weegt de persoonlijke en geannoteerde partituur van de opera ‘Semiramide’ die maestro Alberto Zedda gebruikt tijdens de voorstelling?’ Dat bleek een gewichtige vraag te zijn, want het ding weegt liefst 6 kilo 745 gram.

Guido Ruytjens uit Aartselaar vond samen met zijn echtgenote Ria het antwoord op de vier vragen en zat er met de schiftingsvraag maar enkele honderden grammen naast. Hij werd dan ook de terechte winnaar van de operawedstrijd. Vrijdagochtend, tijdens de uitzending van Espresso, belde Thomas Vanderveken de gelukkige winnaars op om hen het goede nieuws te vertellen.Later op de dag werd in de foyer van de Vlaamse Opera Antwerpen het abonnement overhandigd door Aviel Cahn, intendant van de Vlaamse Opera. Guido schonk het abonnement meteen aan zijn echtgenote, wat voor haar een vroeg maar fraai kerstgeschenk was.

‘Ik heb er geen woorden voor,’ reageert ze. ‘Dit is een droom voor elke operaliefhebber. Je zit toch een hele week in spanning en dan om zo’n groot geschenk te krijgen… Ik kan Klara en de Vlaamse Opera alleen maar enorm bedanken. Ik ga genieten.’