Eervolle vermelding ecologieprijs

Geplaatst op 10 sep 2012

Eervolle vermelding ecologieprijs

Tijdens de Cultuurmarkt in Antwerpen nam de Vlaamse Opera deel aan de ARGUS-ecologieprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest milieubewuste standhouders. Dankzij recente pogingen om de Vlaamse Opera te vergroenen, kregen we hiervoor een eervolle vermelding.

Aldus ARGUS: "Deze omvangrijke en complexe organisatie is sinds kort begonnen met een grondige vergroening van haar werking. Er komt een ‘ecoteam’ dat een grondige interne milieuzorg zal aansturen. De jury moedigt dit initiatie van harte aan en adviseert om dit ook in de communicatie naar medewerkers, publiek, artiesten,… goed aan bod te laten komen.

De stand is aantrekkelijk en opvallend. Er is gekozen voor herbruikbare modules, waardoor de hoeveelheid gebruikte materialen en resulterende afval vermindert. Er is goed nagedacht over hoe wordt geflyerd en waarmee, en hoe het promotiebeleid efficiënter en minder milieubelastend kan worden. De jury wenst de Vlaamse Opera alvast veel succes met haar eco-ambities!"

De Vlaamse Opera voelt zich vereerd met deze eervolle vermelding en hoopt volgend jaar mee te kunnen dingen van één van de prijzen!