HoGent werkt rond 'Der Rosenkavalier'

Geplaatst op 20 nov 2013

HoGent werkt rond 'Der Rosenkavalier'

De studenten lerarenopleiding van de HoGent werken voor hun afstudeerproject dit jaar samen met de educatieve dienst van de Vlaamse Opera rond de opera Der Rosenkavalier.

Deze laatstejaarssstudenten Project Kunstvakken werken zelfstandig aan de inhoud van hun voorstelling. Geïnspireerd door het thema 'vergankelijkheid' combineren ze beeld, woord, muziek, beeld en beweging tot een 'Mixed FormA(r)t'.

Het resultaat van hun werk tonen ze trots in een meeslepende voorstelling op 19 december in de Vlaamse Opera Gent. Tickets te koop aan €5 via onze website of het bespreekbureau.

Schoolprojecten 2013 - 2014

Later dit seizoen volgen nog schoolprojecten rond Blauwbaard/Winterreise, Ot(h)ello (in het kader van het Shakespearejaar) en Lady Macbeth uit het district Mtsensk.


Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

Op donderdag 19 december presenteerden de laatstejaarsstudenten Project Kunstvakken van de HoGent het resultaat van hun harde werk rond de opera Der Rosenkavalier. Met als titel 'De tijd is een wonderbaarlijk ding' focusten ze op verschillende thema's uit Strauss' populaire titel.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • Vertrekkend vanuit de kunst – historisch, actueel, abstract – en met ‘I have a dream’ in het achterhoofd, brengt dit Rosenkavalierproject je in een...