Deeltijds Beroepsonderwijs maakt decor Lady Macbeth

Geplaatst op 6 feb 2014

Deeltijds Beroepsonderwijs maakt decor Lady Macbeth

Het decor voor de voorstelling Lady Macbeth uit het district Mtsensk, dat grotendeels bestaat uit een staalconstructie, werd deels gemaakt door het decoratelier van Kopspel. Dat atelier brengt leerlingen uit het Deeltijds Beroepsonderwijs (Het Centrum Leren en Werken “Het Leercentrum”) en jongeren van het constructieatelier van Kopspel vzw samen met de bedoeling hen opnieuw aansluiting te laten vinden bij het reguliere arbeidscircuit. Deze laaggeschoolde jongeren zijn overwegend van allochtone origine en worden ingeschakeld in technische projecten binnen het culturele en sociale middenveld.

De bedoeling is om deze jongeren de nodige technische vaardigheden aan te leren die nodig zijn voor decor- en podiumbouw en hen een professionele mentaliteit bij te brengen die vereist is in het normale arbeidscircuit. Verschillende theatergezelschappen (o.a. deRoovers, Theater Froe Froe, Theater Stap …) en culturele organisaties hebben al gebruik gemaakt van de diensten van Kopspel. Deze wederzijdse kruisbestuiving verzet maatschappelijke bakens in de praktijk. Kopspel is gespecialiseerd in constructiewerken in hout of metaal, zoals decors, tentoonstellingen, theaterinfrastructuur, podia of tribunes.

Het resultaat staat vanaf 21 maart op de scène, wanneer Dmitri Sjostakovitsj' Lady Macbeth in een versie van Calixto Bieito in première gaat.

Meer info: www.kopspel.beGerelateerde producties