Kinderen brengen eigen versie van Carmen

Geplaatst op 30 mei 2012

Kinderen brengen eigen versie van Carmen

Twee scholen werken dit schooljaar rond Carmen, de afsluiter van het operaseizoen.

In samenwerking met de educatieve dienst van de Vlaamse Opera maakten kinderen van 2,5 tot 12 jaar de afgelopen maanden kennis met alle aspecten van opera. Met workshops rond zang, muziek, drama, decor en kostuums zetten ze één van de bekendste opera's ooit naar hun eigen hand.

Freinetschool De Regenboog zorgt voor Spaans vuurwerk

De 150 kinderen van De Regenboog presenteren het resultaat van hun arbeid op 10 juni in De Warande in Turnhout. Zij vertaalden het liefdesdrama in hun Carmenversie naar hun eigen leefwereld van 'ik-vraag-het-aan' en 'ik-maak-het-af'. Blikvanger in hun decor is een sjaal van maar liefst zestig meter.

Na afloop van de voorstelling volgt er een Spaans feest met workshop flamenco op het Warandeplein, dat gratis toegankelijk is voor iedereen. Het Carmenproject van De Regenboog wordt ondersteund door Turnhout 2012, Cultuurstad van Vlaanderen, in samenwerking met de Vlaamse Opera.

Praktisch

Toonmoment: 10 juni om 14u in De Warande. Tickets voor de voorstelling kunnen aangekocht worden via De Warande in Turnhout.


De Zevensprong

Ook de leerlingen van basisschool de Zevensprong in Borgerhout werken tijdens het hele schooljaar aan hun eigen versie van de opera Carmen. Met workshops rond kostuums, zang, dans en muziek duiken ze in de wereld van opera. Het resultaat tonen ze wanneer de echte Carmen op de planken staat in de Vlaamse Opera.

Praktisch

Toonmoment: 24 juni om 11u en 15u op het podium van de Vlaamse Opera in Antwerpen. Tickets worden verkocht via het bespreekbureau of via onze website.

Meer over dit evenement? Volg dan de operablog van De Zevensprong!


Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

Op 10 juni brengen 150 kleuters en lagere schoolkinderen hun interpretatie van Carmen op het podium van De Warande in Turnhout. De Standaard kwam alvast een kijkje nemen tijdens de repetities.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • De titelheldin van Bizet is een echte femme fatale. Carmen is een pure mannenverslindster: ze flirt met Don José, verleidt hem en breekt zijn...